Gluren bij de buren: thuis in een studentenhuis

Opgestapelde bierkratten, vieze keukens en een grote bende. Wonen op kamers. Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd een beetje huiver bij het idee. En ik ben niet de enige. Ook mijn zus Rachel had dit beeld in haar achterhoofd toen ze dit jaar op zoek ging naar een kamer.

“Hospiteren, bijna nooit gekozen worden en dan ook nog onwijs veel geld betalen voor een kamer zo groot als een bezemkast. Een kamer vinden is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk. Voor mijn stage bij Libelle en Flow Magazine had ik er echter wel eentje nodig, dus ging ik hard op zoek. Ik zocht sites af en schreef me in op alle Facebookgroepen die er maar te vinden waren.

Gelukkig had ik rond de zomer ‘beet’ en mocht ik langskomen bij een groepje gezellige meiden in Amersfoort. Met een beetje spanning (het voelt gewoon bijna als een sollicitatiegesprek) belde ik aan op een zonnige donderdagavond. Tot mijn blijdschap kreeg ik een paar weken later het verlossende appje dat ik er mocht komen wonen.

Inmiddels leren jullie Beate en daarmee onze familie een beetje kennen. Jullie zijn er misschien ook al achter gekomen dat we van schoon en fris houden. Daarom werden er, middenin de hittegolf, verf, kwasten en rollers gehaald en gingen we druk aan de slag. Het groen verdween achter een mooi roze kleurtje en het wit werd weer heerlijk nieuw en schoon.

Beate kon mij gelukkig goed helpen met de inrichting. Want stiekem was het (naast dat het me soms wel een aardig vermogen kostte) ook wel heel leuk om een kamer in te richten. We speurden Marktplaats af en vonden houten stoelen en een ronde witte tafel. Misschien niet het beste voor je rug nu ik veel thuis moet werken, maar leuk zijn ze wel.

We maakten alles af met een leuk kastje van de nieuwe collectie van IKEA, mooie lijsten met posters van Desenio, gezellige kussens en een groot bureau. En hoe zit het nou met die vieze keuken, badkamer en opgestapelde bierkratten zal je je misschien afvragen. Er blijken tegenwoordig gelukkig nog uitzonderingen te zijn. Zo zie je maar weer dat je zelfs van een studentenkamer iets gezelligs kunt maken.

Fotografie: Beetjehome. Tekst: Rachel Vieth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *