Tegeltje hier kleurtje daar

Wauw wauw wauw! Wat is Lissabon geweldig mooi. Oké, fietsen had ik iets gemakkelijker ingeschat, maar hey dan nemen we toch een andere route? Ik ga jullie meenemen door deze prachtige stad met zijn velen kleuren, heuvels en tegeltjes. Ohja niet te vergeten ik was hier aan het genieten met twee geweldig lieve meiden (Iris en Eline). Dan weten jullie ook wie er op al die foto’s staan.

Als echte Hollanders kon het huren van fietsen natuurlijk niet ontbreken. We struinden door de stad opzoek naar onze fietsenwinkel. Onderweg werden we, voornamelijk ik, al afgeleid door al het moois wat ik zag. Echt je kijkt je ogen uit. Klein detail, deze stad bestaat uit heuvels, trappetjes, nog meer heuvels en nog meer trappetjes. Jaa dat werd een uitdaging met de fiets. Gelukkig was er een prachtig fietspad langs het water.

Met uitzicht over de rivier, de bootjes, de stad aan je rechterhand en de zon op je gezicht was het natuurlijk puur genieten. We stopten bij LX Foodfactory. Een plek die je echt niet mag missen wanneer je in de Portugese hoofdstad verblijft.

Fijne terrasjes, vintage winkels, design winkeltjes, je hoort het al the place to be voor mij als stylist. In een kringloop vond ik dan ook twee porseleinen borden, die nu in mijn kamer pronken. Het blijft toch altijd bijzonder, jarenlang heeft iemand in Portugal ze gebruikt en nu staan ze bij mij in Vaassen in de kast. Dat even terzijde. We dronken een heerlijke kop koffie op dit terrein en stapten wederom op de fiets.

Het barst er van de monumenten en kastelen. Helaas ook van de toeristen, want bij deze bekende items, die ook wij niet wilden overslaan, staat het zwart van de mensen. Midden in die drukte zat een man rustig te tekenen en te schilderen. Hij probeerde zijn geld te verdienen met de mooie beelden die hij maakte. Hij kon natuurlijk niet ontsnappen aan mijn lens dus zette ik hem in the picture.

Tijdens de ondergaande zon bezochten we Castle sint George. Een prachtige plek met een nog fijner uitzicht. Je kreeg het gevoel alsof de tijd hier had stilgestaan. De stad onder de heuvel was alsmaar gegroeid, maar op deze hoge berg was het nog als vanouds.

Lachend en kletsend liepen we terug naar ons appartement. We aten onderweg nog een heerlijke salade en de dag zat er alweer op.

De laatste dag was helaas aangebroken. We struinden door de stad op weg naar nog meer bijzondere plekken.  

De tram mocht niet ontbreken, want dat is één van de  dingen waar Lissabon om bekend staat. Door de stad scheuren namelijk allemaal gekleurde oude trammetjes rond. Je kunt er als toerist mee van high light naar high light of gewoon lekker rond toeren.

We sloten af bij echt een unieke plek. Achter de ruïne van de kerk zit een prachtige hotspot verscholen. Het is tegen de oude muren aangebouwd en, zoals je kunt zien, met smaak ingericht. Op dit dakterras kun je tot laat genieten van de zon, het uitzicht van de stad en na kletsen over alles wat je hebt beleefd. De perfecte locatie op het perfecte moment.

Zoooo ik heb weer veel te veel geschreven en gedeeld, maar zo hebben jullie hopelijk een beetje een beeld gekregen van deze fijne stad. Ik ga zeker nog eens terug. Tot snel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *