Gluren bij de buren: thuis bij Merel Visscher

“Kom erin, heb je zin in koffie? Ik heb speciaal een melkschuimer gekocht want je houdt zo van cappuccino toch?”. Merel staat al met een grote glimlach in de deuropening van hun pas gekochte huis in Meppel. Het voelt meteen vertrouwd en gezellig.

“We maken allemaal geen kans bij hem. Dat dacht ik toen ik Henk Mart op de middelbare school voorbij zag lopen. Ieder meisje was stiekem een beetje verliefd op hem, maar eigenlijk dachten we allemaal dat hij ons toch niet zag zitten. Niets bleek minder waar. Ik zat in de derde klas en hij was een jaartje ouder. Opeens stuurde hij mij een berichtje. Mijn hart maakte natuurlijk een sprongetje en al helemaal toen hij met mij af wilde spreken. Nu zijn we inmiddels zeven jaar verder en hebben Henk Mart en ik samen dit huis gekocht. Heel bijzonder.

Al een tijdje waren we samen op zoek naar een huis. Maar elke keer ging het aan onze neus voorbij en werden we teleurgesteld. Toen we bij dit huis gingen kijken was ik meteen helemaal weg van de tegeltjes in de keuken en de hal. We probeerden toch maar weer een bod te doen en opeens werden wij het. We waren natuurlijk dolblij maar daarna kwam eigenlijk het besef bij mijn ouders en bij mij dat ik nu echt wegging. Daar hebben we wel even een traan om gelaten. Maar al snel stonden ze startklaar om ons te helpen met verbouwen. Henk Mart is ontzettend handig en maakte onder andere een nieuwe keuken. Ik was druk in de weer met kwasten en rollers om de mooiste kleuren op de muur te schilderen. Beetje bij beetje werd het echt een huis naar mijn smaak. Toen we alles verbouwd hadden was het tijd voor mijn grote liefde: het inrichten van het huis.

Ik heb op Cibap ruimtelijke vormgeving gestuurd en tijdens die studie twee keer stagegelopen bij de Dames van Rusticus Styling. Daar begon de liefde voor het stylingvak. Producten fotograferen en interieurplannen maken. Het is gewoon echt mijn ding. Voor het eerst kon ik me nu natuurlijk helemaal uitleven in mijn eigen huis. Ik werk nu nog steeds bij de Dames van Rusticus Styling en daarnaast ben ik als freelancer veel bezig met fotografie, interieurplannen maken en een woning verkoopklaar maken. En alsof dat nog niet genoeg is studeer ik ook nog aan Artemis in Amsterdam. Ik ben er namelijk echt van overtuigd dat er nog altijd iets te leren valt.”

Mijn blik blijft hangen op een schilderij aan de muur. Merel ziet het en begint te glimlachen.

“Dat is een schilderij dat mijn vader voor ons gemaakt heeft. We hebben thuis een prachtig schilderij hangen met bordeaux kleuren. Ook door hem gemaakt. Ik was eigenlijk helemaal van plan om dat mee te nemen maar nog voordat ik klaar stond om het van de muur af te halen grepen mijn ouders in. Daarom moest ik iets anders bedenken wat mijn vader kon maken. En dat is dit schilderij geworden. Ik vind het heel bijzonder dat we samen hebben gezocht naar iets moois en dat hij uiteindelijk iets heeft gemaakt speciaal voor ons nieuwe huis.

Ik zou mijn stijl eigenlijk omschrijven als bohemian in combinatie met design. Ik heb helaas nog niet heel veel design in huis behalve de mooie lamp die daar staat. Dat is wel een leuk verhaal. Die is namelijk van de oma van Henk Mart geweest. Ze woonde altijd op een boerderij en moest even later naar het bejaardentehuis. Iedereen ging het huis in met stickers en plotseling zag ik dat er op deze lamp nog geen sticker geplakt zat. Voorzichtig vroeg ik of er misschien iemand anders hem wilde hebben, maar dat was gelukkig niet het geval. Daarom voelt het nu extra bijzonder dat hij in ons nieuwe huis staat. Ik vond het ook heel leuk dat het een lamp was. Ik ben namelijk dol op verlichting. Ik heb echt een lampentik kun je wel zeggen.

Het is ontzettend leuk dat Henk Mart en ik samen onze krachten kunnen bundelen. Hij is heel handig en ik ben creatief. Dat is ook terug te zien is in ons huis en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Fotografie: Beetjehome. Tekst: Rachel Vieth

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *