Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

Door de mooie beelden die ik op Pinterest zag, dacht ik al heel lang: ik wil naar Kopenhagen. Vervolgens zag ik in de vtwonen een fijn artikel, foto’s op Instagram en weer dacht ik: ik wil naar Kopenhagen. Afgelopen zomer was het zover! Sanne had deze wereldstad ook al lang op haar lijstje staan. Samen stapten we in het vliegtuig en landden we een uur later op de plek van bestemming.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

Wat de reis extra spannend maakte, was het feit dat ik nog nooit gevlogen had. Ik had verwacht dat ik zenuwachtig zou zijn, maar dit viel reuze mee. Echt, het was geweldig. Die wolken en het land, dat je steeds kleiner ziet worden, ik keek mijn ogen uit.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

Aangekomen in de stad, brachten we de koffers naar het huisje en dronken we koffie bij een vintage barretje. Inimini was het, maar het gaf echt een vakantie gevoel.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

Wanneer je in Kopenhagen bent, mag je de HAY winkel echt niet overslaan. Een beetje verstopt tussen de grote panden vind je,, op de tweede verdieping van een geweldig herenhuis, de producten. Ik moet zeggen, zo’n pand maakt het wel af. Natuurlijk zijn de styling en de kleuren op de muur van belang, maar die hoge ramen en plafonds met ornamenten zorgen voor het perfecte contrast. Hierdoor vallen de veelal strakke producten nog meer op.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

Opvallend waren de bloemenwinkels. De mooie presentaties voor de winkels waren een must voor het oog. Ze trokken de aandacht en zorgden ervoor dat je naar binnen ging. Dat is natuurlijk ook de bedoeling, want het liefst willen ze dat je met gevulde handen weer naar buiten gaat. Op elke hoek van de straat vond je er wel een. Het gaf echt sfeer aan het straatbeeld.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

Wil je even weg uit de drukte van de stad? Breng dan een bezoekje aan de botanische tuinen. Hier vind je midden in het centrum een oase van rust. Na een wandeling door het mooie park, mag een bezoekje aan de, in 1874 gebouwde, kassen niet ontbreken.
Wanneer je hier binnenstapt, krijg je eerst een flinke klap op je kop van de hitte. Dit neem je al snel voor lief wanneer je je een weg baant door de tropische planten.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

De mooie trappen in het midden van de ruimte brengen je naar een soort balkon, waardoor je alles van boven kunt bekijken.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

TIP: De tweede dag hadden wij een fiets gehuurd. Dit is wel echt een aanrader. Je ziet namelijk zoveel meer van de stad. Ook zijn de afstanden best behoorlijk om alles te voet te doen. We hebben daarom verder de hele week gebruik gemaakt van onze gekleurde tweewielers. Let wel op alle scheurende Denen, want jeetje mina wat rijden die mensen hard. Ze schieten je werkelijk waar aan alle kanten voorbij.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

Met een overheerlijk stuk carrot cake achter de kiezen, stapten we weer op de fiets. Jaaaa daar zagen we de bekende gekleurde huizen. Dé toeristische attractie Kopenhagen. De enorme mensenmassa sprak ons niet zo aan, we besloten onze route verder te vervolgen naar het paleis.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

Die mooie koepel op de achtergrond was de kerk. Het zag er veelbelovend uit, dus parkeerden we de fiets en stapten we naar binnen.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

We sloten de dag regelmatig af aan zee. Dat is ook zo’n pluspunt aan deze plek. Je hebt namelijk echt een combinatie van stad en strand. Overdag lekker rondstruinen door de straten en in de avond eet je aan zee.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

We wilden graag terug naar Nyhavn, de bekende haven, dus besloten we wat eerder in de ochtend te gaan. Dat was een goede keuze; nu was het veel rustiger. We konden lekker fotograferen.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

We vervolgden onze route naar de food-hallen. Dat is echt iets wat je niet mag missen, zoveel leuke kleine tentjes in de markthal. De een nog mooier dan de ander. Buiten waren de bomen feestelijk versierd, waardoor het er uitnodigend uitzag. Toen we de bomen van dichterbij bekeken zagen we dat het allemaal briefjes met wensen waren. Iedereen kon wat ophangen.

IDEE: Hoe leuk voor op een bruiloft, in plaats van een gastenboek. Je zet bijvoorbeeld een olijfboompje neer en laat alle gasten wat op een papiertje zetten. Deze worden dan in de boom geknoopt.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

Nog even koffie met zo’n lekkere taart…

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

We begonnen onze dag met het doen van boodschappen. Het is behoorlijk prijzig in Kopenhagen, maar de Lidl zat in de buurt. De oplossing! Zo kan je nog een kopje koffie extra drinken. Dit deden we dan ook bij Wulf & Konstali een gezellig barretje op de route. Het was jammer dat meer mensen het er zo leuk vonden, want ik had elke hoek wel willen fotograferen.
Elke dag om 12:00 uur is er bij het paleis de wisseling van de wacht. Dit gebeurt heel traditioneel en is echt grappig om even gezien te hebben. We moesten dus snel de fiets op om op tijd te zijn, maar het is gelukt.

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

Waar sliepen wij nou eigenlijk? Wij hadden via AIRBNB een loft gevonden. Het was een gezellige en gastvrije plek. En de eigenaresse had ook nog eens het woonhart op de juiste plek zitten!

Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome Koffie en kaneelbroodjes in Kopenhagen - BeetjeHome

De laatste dag brak aan… We dronken een kop koffie, brachten de fietsen terug en vertrokken naar het vliegveld. Op het vliegveld heb ik nog een Deens woontijdschrift gekocht, niet dat ik er wat van kan lezen, maar wel leuk voor extra inspiratie. De kaneelbroodjes, vele koffiebarretjes, winkeltjes, de vriendelijke en relaxte mensen en de gezellige sfeer ga ik echt een beetje missen. Daarom ga ik zeker nog eens terug!

Hopelijk hebben jullie ook zo’n fijne vakantie gehad! Tot snel!

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *