Hier werk ik: Maxime

“Mijn motto is: alles kan als je het maar echt wil.” Maxime Tauran droomde al een tijdje van een eigen onderneming, in 2019 hakte ze de knoop door, stopte ze met haar vaste baan en startte ze Regeltante 2.0.

“Ik wilde altijd heel graag ondernemen, maar lang wist ik niet wat ik wilde doen. Ik was wel heel ondernemend, maar had nog geen eigen bedrijf. Wel had ik twee blogs. Op social media volgde ik veel ondernemende vrouwen en ik merkte dat ik ze heel graag wilde leren kennen. Daardoor ontstond het idee van the Breakfast Club, die ik oprichtte in 2018.

The Breakfast Club begon als een spontaan idee: ik dacht laat ik gewoon een evenement op Facebook gooien om in contact te komen met andere ambitieuze vrouwen. Het was vooral om te kijken wat ik van hen kon leren om zo mijn eigen bedrijf te kunnen starten. The Breakfast Club bleek een succes: het was gelijk volgeboekt door 12 ondernemende vrouwen.

We hebben elkaar nodig

Ondanks dat the Breakfast Club bedoeld is voor vrouwen vind ik het woord feminist altijd een beetje lastig. Ik vind het belangrijk dat vrouwen zien wat ze in hun macht hebben. Ik heb altijd het gevoel dat vrouwen zich kleiner houden dan nodig. Aan de ene kant zie ik mijzelf als een feminist omdat ik graag vrouw laat zien dat ook zij alles kunnen en dat alles mogelijk is. We kunnen als vrouwen levelen met mannen, maar we hebben ze ook nodig. Zij mogen andersom ook toegeven dat ze ons nodig hebben.

Ik vind alleen niet dat vrouwen de hele wereld over moeten nemen. We zijn een combinatie van mannen en vrouwen en daar worden wij krachtiger van. Dat wil ik ook met mijn bedrijf uitstralen. Ik als vrouw kan dit opzetten, maar heb mannen daarbij nodig. Maar andersom hebben mannelijke klanten mij ook nodig voor hun social media. We moeten het samen doen.

Na de oprichting van the Breakfast Club begon ik steeds meer met het organiseren van evenementen, daarnaast deed ik hier en daar een marketing- of social media opdracht. Even later merkte ik echter dat ik steeds vaker te weinig tijd had voor mijn eigen dingen. Ik ging steeds minder en minder werken bij mijn vaste baan. Op een gegeven moment dacht ik: nu is het genoeg. Op 1 juli 2019 heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik fulltime voor mijzelf gaan werken.

Elke dag is anders

Regeltante 2.0 is een marketingbureau waar we full-service marketing doen. Alles draait om zichtbaarheid. Begin dit jaar hebben we vooral de focus gelegd op social media marketing. We ondersteunen klanten met het doen van hun social media: het maken van posts, het schrijven van teksten, het plannen, het maken van stories en dat soort dingen. Voor andere klanten zijn we nog steeds bezig met nieuwsbrieven maken en websites bouwen.

Zichtbaar zijn is heel belangrijk. Wanneer je niet zichtbaar bent op sociale media, dan ben je niet te vinden. Zichtbaarheid hoeft niet te betekenen dat je vooraan staat en steeds roept dat je geweldig bent. Nee, het gaat bij sociale media meer om een stukje inspireren, connecten en supporten. Door sociale media kun je daarnaast mensen sneller bereiken. Daarom denk ik dat het voor iedereen goed is om te doen.

Doordat ik nu voor mijzelf werk is elke dag anders en afwisselend. Mijn ochtendroutine is echter, wel hetzelfde elke morgen. Ik ben echt een ochtendmens en ik vind dat een ochtendroutine echt je dag maakt. Om 6 uur gaat bij mij de wekker. Mijn dag begint met een wandeling van een halfuur met de hond, daarna doe ik meditatie of yoga en ontbijt ik met mijn vriend.

Na een douche vertrek ik naar het werk. We zijn met een team van 5, dus ’s ochtends starten we meestal samen even op om te bespreken wie wat doet. Ik houd ontzettend van afwisseling in mijn werk. Elke dag is bij mij anders. Ik heb afspraken, ik schrijf zelf teksten voor klanten. Ik doe van alles en nog wat.

Een echte regeltante

Tijdens the Breakfast Club vroeg iemand aan mij: “Wat doe je eigenlijk?”. Waarop ik zei: “Ik ben nog in vaste dienst, maar ik ben een soort van Regeltante 2.0. Je zegt het maar en ik regel het.”  Waarop ze toen zei: “Oh maar dat is een leuke bedrijfsnaam.” Ik was het daar eigenlijk wel mee eens. Het is namelijk ook vaak hoe mensen mij in mijn privéleven omschrijven. De naam past echt bij mij en meestal is het nog leuker als het onverwachts bedacht wordt.

Ik kijk niet heel ver in de toekomst. Maar ik zeg altijd: ik hoop dat ik over twee jaar bij wijze van spreken met zwangerschapsverlof kan gaan en dat mijn bedrijf dan door kan draaien. Ik wil natuurlijk graag Regeltante 2.0 nog uitbreiden en uitbouwen, maar ik stel geen doelen dat ik bijvoorbeeld een bepaald aantal klanten wil. Mijn doel is om elke dag te doen waar ik gelukkig van word.

Ik heb geen uitersten die ik per se van mijzelf moet halen.  Ik zou wel heel graag een boek willen schrijven. Bijvoorbeeld over mijn leven. Niet een biografie, maar een boek over de lessen die ik heb geleerd. Je gaat op je 20e van school en dan. Wat kan je allemaal meemaken, welke mensen kom je tegen en hoe ga je daar mee om?

Ik vind het heel belangrijk om te genieten van de kleine dingen in het leven. Mijn motto is: alles kan als je het maar echt wil. Zo lang je vertrouwen hebt dat het goedkomt, dan komt het goed en wordt het alleen maar beter.

Fotografie: Beetjehome. Tekst: Rachel Vieth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *