0

Dag goede voornemens

Zijn de oliebollen alweer een beetje gezakt? Dat hoop ik voor jullie, want dit recept kun je niet weerstaan. Elk jaar verzorg ik met kerst het toetje en dan wil je natuurlijk ook weleens wat nieuws. Arretjescake valt bij onze familie altijd in de smaak, dus daar wilde ik wat mee doen. Maar hoe kon ik het nou anders presenteren? Toen schoot mij een recept te binnen dat ik ooit ergens had gezien. Helaas lieve mensen, ik herinner mij niet meer waar het van was en kan het niet terug vinden, maar daar word je creatief van.

Een monchoutaart met een bodem van arretjescake en een topping van stoofperen. Dat moest hem worden!

Dag goede voornemens - BeetjeHome

Wat heb je nodig
+ Springvorm
+ Bakpapier
+ Lepels
+ Pannenlikker
+ Pannen
+ Beslagkom
+ Maatbeker
+ Mixer

Voor de bodem
+ 200 gr Maria biscuit (een rol)
+ 250 gr Roomboter (een pakje)
+ 200 gr Bruine basterdsuiker
+ 200 gr Pure chocolade
+ 60 gr Droste cacaopoeder

Voor de Monchou
+ 200 gr Roomkaas
+125 gr Witte basterdsuiker
+ 250 ml Slagroom
+ 8 gr Vanillesuiker (een zakje)

Voor de topping
+ 200 gr Pure chocolade 2x
+ Stoofperen

Dag goede voornemens - BeetjeHome Dag goede voornemens - BeetjeHome

Aan de slag
Schil en kook een dag van tevoren de stoofperen. Zorg er bij het schillen voor dat ze mooi rond blijven. Je hoeft ze niet in stukjes te snijden, dus dat scheelt weer. Heb je nou geen tijd om een dag van te voren er al mee aan de slag te gaan, dan kun je de stoofperen ook vervangen voor kersen. Net zo lekker.

Voor de bodem
Pak de bakvorm erbij en klem het bakpapier tussen de bodem.

Smelt de roomboter in de pan. Gooi ondertussen de bruine basterdsuiker, cacaopoeder en biscuitjes in de beslagkom. Maak de biscuitjes klein en fijn, je moet er wel voor zorgen dat het geen gruis wordt. Wanneer de boter vloeibaar is giet je dit erbij. Smelt nu de chocolade au bain marie. Giet ook dit bij het mengsel. Roer alles goed door elkaar en schep het in de springvorm. Maak het mooi glad met een lepel, zodat het een mooie bodem wordt. Proef even of het smaakt…. Zet dit lekkers maar alvast in de koelkast.

Dag goede voornemens - BeetjeHome

Voor de Moncou
Klop met een mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig. Klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker en meng dit door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Vergeet niet om even een hapje te nemen (Wat vervelend nou). Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast.

De Topping
Als het goed is zijn je stoofperen mooi rood gekookt. Omdat ze vrij zwaar zijn heb ik ervoor gekozen om een chocolade laag over de monchou te gieten. Hiervoor smelt je weer au bain marie de chocolade en giet je het over de taart. Wanneer de chocolade begint te stollen zet je de peren erop. Zet de taart helemaal vol en tadaa: jouw pronkstuk staat. Wanneer je voor de kersen hebt gekozen is de chocolade laag echter niet nodig. Je kunt de kersen er dan zo opscheppen. Smullen maar!

Dag goede voornemens - BeetjeHome

Oh ja, heb je iets minder tijd? Alleen de bodem is ook al heerlijk. Je kan er dan ook voor kiezen om de arretjescake in een gewone cakevorm te doen. Ook is het dan handig om deze even te bekleden met bakpapier. Verder is het recept uiteraard hetzelfde. Geniet ervan!

Liefs,

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter